Výběr udržitelných materiálů je pro nás důležitý

Nezávadné materiály

Abyste mohli klidně spát

Chcete vědět, co je ve výrobcích, jídle a kosmetice, co nakupujete – a totéž platí pro podlahy, nábytek a další vybavení domácnosti. Jak si můžete být jistí, že zmíněné produkty nemají negativní dopady na zdraví a životní prostředí? V Tarkettu jsme posedlí zdravím a udržitelností zakotvenou v principech Cradle to Cradle®, které po celém světě podporují navrhování z vhodných materiálů. Co víc, neustále se snažíme se zlepšovat. Když si u nás pořídíte podlahovou krytinu, na rovinu vám řekneme, jaké je její složení – a vy můžete klidně spát s vědomím, že jste pro sebe a svou rodinu vybrali udržitelně.

From cradle to use, see how our flooring are designed, installed and used for quality living.

Z čeho se skládá moje podlaha?

Máte právo to vědět.

– jedině tak se můžete informovaně rozhodnout, čím si vybavíte domácnost. Nám na tom také záleží – chceme totiž mít vaši důvěru. Proto analyzujeme a optimalizujeme materiály pomocí nejmodernějších vědeckých metod.

Jádrem celého procesu je ekologický design podle principů Cradle to Cradle®. 98 % všech námi používaných surovin nezávisle vyhodnocují odborníci, abychom s jistotou splňovali vysoké standardy na ochranu zdraví a životního prostředí. Díky tomu dokážeme optimalizovat stávající materiály a hledat lepší alternativy – a vy se můžete těšit ze zdravější podlahy. Rozhodli jsme se například skončit s používáním ftalátů, kontroverzního změkčovadla ve vinylových podlahách, a od roku 2019 už je v našich výrobcích nenajdete.

.

Dnes používáme změkčovadla, která splňují přísné normy pro používání v dětských hračkách a nádobách na potraviny – tak bezpečná jsou. Nikdo nás k tomu nenutil. Zkrátka jenom víme, že vám na tom záleží.
Jasně a otevřeně s vámi sdílíme, co je v podlaze, kterou kupujete: díky prohlášením o zdravotní nezávadnosti materiálů a environmentálním prohlášením o produktu máte k dispozici podrobný rozpis dopadů našich materiálů na životní prostředí.

dog chilling in living room

Udržitelné podlahy

Můžete se spolehnout, že jsme vaši podlahu vyrobili zodpovědně.

Chcete trvanlivou a odolnou podlahu, která je ideálně vyrobená v Evropě. Proto rozšiřujeme výrobu v Německu, Švédsku, Polsku a Lucembursku – a zároveň tak snižujeme naši ekologickou stopu. Abychom podlahy vyráběli co nejodpovědněji, snažíme se neustále zlepšovat.

Designer selecting Tarkett flooring next to a dog chilling in living room

Vezměte si například vinylové podlahy. Možná jste o nich slyšeli nehezké věci – jenže PVC výborně odolává opotřebení a skvěle izoluje. Navrch se dá téměř donekonečna recyklovat, což pomáhá šetřit přírodní zdroje. To vše je součástí našeho závazku vám nabízet podlahová řešení, která jsou zdravotně nezávadná a přitom nepoškozují životní prostředí.

Děláme vědomá rozhodnutí. S ohledem na člověka i na planetu.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

.

.

Stáhněte si naši zprávu o udržitelnosti

Více o udržitelnosti

Co je udržitelnost?

Ve společnosti Tarkett se snažíme pozitivně ovlivnit vaše životy a ujistit vás, že jste pro vaši rodinu a životní prostředí udělali to nejlepší, když se rozhodli pro podlahu Tarkett.

Klima a cirkulární ekonomika

Společně přispíváme k lepší budoucnosti. Změny klimatu a nedostatek zdrojů řešíme ekologickým designem našich produktů, používáním recyklovaného obsahu a recyklací našich podlah, když dosáhnou konce své životnosti.

Zdraví a pohodlí

Váš domov je zdravější - vaše zdraví je pro nás prioritou. Proto navrhujeme podlahy, které přispívají k lepší kvalitě ovzduší ve vašem domě, udržují nízkou hladinu hluku a je radost po nich chodit.

Související kolekce