Young woman exercising in her living room

Zdraví a pohodlí

Jak na zdravější domov?

Zdravý domov a blaho vaší rodiny pro vás vždy budou na prvním místě. Víte, že uvnitř budov trávíme až 90 % času? Zdravý domov přitom začíná čistým vzduchem. Vzduch, který dýcháme, je pro lidské zdraví zcela klíčový. Skrývá se v něm ale spousta škodlivin. Z nábytku, nástěnné malby, elektroniky i čisticích produktů se například uvolňují chemikálie známé jako těkavé organické sloučeniny (VOC). Přítomnost jemného prachu a chemických látek přitom může způsobovat astma a alergie. Pro nás je vaše zdraví na prvním místě. Proto jsme se zavázali vyrábět podlahy, které přispívají k lepší kvalitě vnitřního ovzduší a zdravějšímu domovu, tlumí hluk a příjemně se po nich chodí. Můžete si tak doma vytvořit pohodlný a blahodárný prostor, kde je vám dobře.

From cradle to use, see how our flooring are designed, installed and used for quality living.

Zdravější vzduch

Jak mít doma zdravější vzduch

Čistší vzduch v domácnosti začíná zdravějšími produkty. Rádi vám s tím pomůžeme. Od roku 2011 vám nabízíme podlahy s nízkými a ultra nízkými emisemi těkavých organických sloučenin (VOC): i ty nejpřísnější světové standardy jsou 10x až 100x vyšší než emise z našich podlah. V některých případech jsou emise dokonce tak nízké, že je nelze změřit. Vyvinuli jsme také nízkoúdržbové vinylové podlahy se zámkovým systémem nebo volnou pokládkou bez lepidla. To dále snižuje riziko výskytu VOC v interiéru. Máme dokonce i certifikaci od laboratoře Eurofins, přední nezávislé organizace pro testování kvality ovzduší. Naše výrobky od ní za kvalitu vnitřního ovzduší dostaly zlatý a platinový certifikát.

.

Tím ale nekončíme. Vzhledem k rostoucímu výskytu astmatu a alergií děláme všechno pro to, aby naše podlahy přispívaly ke zdravějším prostorám a předcházely vzniku nebo zhoršení těchto onemocnění. Naše vinylové podlahy ICONIK například získaly certifikát od organizace Allergy UK – což je nejvyšší možné osvědčení, co může podlaha dostat.

Young woman exercising in her living room

Pohodlný domov

Jak mít doma teplo a útulno

Všichni si přejeme útulný domov, kde je nám příjemně. Jak vinylové role, tak luxusní vinylové dílce (LVT) jsou pohodlné, odolné a hřejivé na omak. Pro ještě větší teplo a komfort zvolte vinylovou podlahu s textilní podložkou. Není totiž nad to, když vykročíte pravou nohou. Také dřevěné podlahy mají mnoho výhod. Dřevo je udržitelný přírodní materiál, který vypadá nadčasově a útulně a každému interiéru dodá elegantní nádech. Zároveň hřeje do nohou, takže se po něm příjemně chodí – zejména v porovnání s dlažbou. Navíc je kompatibilní s podlahovým topením, což oceníte, pokud jste obzvlášť zimomřiví.

Designer selecting Tarkett flooring next to a young woman exercising in her living room

Kdo by neměl rád svůj klid. Proto dbáme na to, aby naše podlahy měly co nejlepší akustické vlastnosti. Naše textilní podložky tlumí hluk, abyste měli doma ještě o něco větší ticho. Například podlahy z kolekce ICONIK 280T nabízí špičkové tlumení hluku až o 19 dB.

.

Vpusťte si domů kousek přírody

Podlahy inspirované přírodou

Pocit pohodlí můžete podpořit využitím přírodních barev a vzorů – vytvoříte si tak doma klidný přístav, který vám bude ideálním místem pro odpočinek. Naše podlahy mají vzory inspirované přírodou a elegantní ultra matný povrch, který umocňuje jejich přirozenou krásu. Výsledkem je interiér, který vypadá neuvěřitelně realisticky. Jemné a tlumené odstíny se navíc perfektně doplňují s výrazným nábytkem, kterým oživíte koupelnu, kuchyň nebo obývák.

Děláme vědomá rozhodnutí. S ohledem na člověka i na planetu.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

 

Stáhněte si naši zprávu o udržitelnosti

Více o udržitelnosti

Co je to udržitelnost?

Ve společnosti Tarkett se snažíme pozitivně ovlivnit vaše životy a ujistit vás, že jste pro vaši rodinu a životní prostředí udělali to nejlepší, když se rozhodli pro podlahu Tarkett.

Klima a cirkulární ekonomika

Společně přispíváme k lepší budoucnosti. Změny klimatu a nedostatek zdrojů řešíme ekologickým designem našich produktů, používáním recyklovaného obsahu a recyklací našich podlah, když dosáhnou konce své životnosti.

Nezávadné materiály

Výběr materiálů je pro nás důležitý. To je důvod, proč náš výběr materiálů kontrolují odborníci třetích stran a my se vždy snažíme vybírat takové materiály, které jsou tím nejlepším pro vás i pro životní prostředí.

Související kolekce