Our sustainabiliy approach

Co je to udržitelnost?

Co pro nás znamená udržitelnost?

Ve společnosti Tarkett jsme se zavázali vytvářet podlahy prospěšné pro lidi i pro planetu – proto je navrhujeme s myšlenkou na současnou generaci i generace budoucí. Přesně to je jádrem naší vize Tarkett Human-Conscious DesignTM. Chceme pozitivně ovlivňovat váš každodenní život. Chceme, abyste po výběru podlahové krytiny Tarkett mohli klidně usínat s myšlenkou, že jste pro svou rodinu i životní prostředí udělali to nejlepší.  

Na co se tedy zaměřujeme? A co to znamená pro vás?

  • Řídíme se principy cirkulární ekonomiky a bojujeme proti změně klimatu – Měníme odpad v suroviny a vytváříme podlahy, které déle vydrží, dají se používat opakovaně a nakonec i bezpečně recyklovat. Šetříme tak vzácné přírodní zdroje, předcházíme změně klimatu a pomáháme vám přispívat k ochraně planety.
  • Volíme zdravé a kvalitní materiály – Naše materiály přísně posuzují odborníci na design z programu Cradle to CradleⓇ. Snažíme se neustále zlepšovat a vybírat materiály, které jsou prospěšné pro nás lidi i pro životní prostředí.
  • Dbáme na vaše zdraví a pohodlí – Vaše zdraví je pro nás na prvním místě. Proto navrhujeme podlahy, které přispívají k lepší kvalitě vzduchu u vás doma, tlumí hluk a příjemně se po nich chodí. Výsledkem je prostor, kde se cítíte dobře a kde se vám pohodlně žije.


Snaha dopřávat vám zdravější a bezpečnější prostředí pro život je nedílnou součástí naší filosofie, kterou se řídíme už přes 140 let. Společně s našimi zaměstnanci i partnery nastavujeme nové standardy a v oboru patříme mezi průkopníky využívání odpadů a zlepšování kvality vnitřního ovzduší. Přesto neusínáme na vavřínech

Členství a certifikace

Klademe si ambiciózní udržitelné cíle a pokrok měříme pomocí akreditací poskytovaných třetí stranou. Vědecký institut EPEA nám například pomáhá v rámci všech našich aktivit uplatňovat principy Cradle to Cradle®. Mimoto spolupracujeme s nevládními organizacemi, oborovými sdruženími i vládami a zapojujeme se do společných iniciativ. Například:

  • Zapojujeme se do platformy Globe EU.
  • Jsme členem Nadace Ellen MacArthurové
  • Uplatňujeme 10 principů uvedených v iniciativě UN Global Compact (UNGC) a každoročně zveřejňujeme naše výsledky, abychom i nadále splňovali úroveň „Advanced“, které jsme dosáhli v roce 2012.
  • Podílíme se na několika cílech udržitelného rozvoje OSN (SDGs).

Děláme vědomá rozhodnutí. S ohledem na člověka i na planetu.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

.

Stáhněte si naši zprávu o udržitelnosti

Více o udržitelnosti

Klima a cirkulární ekonomika

Společně přispíváme k lepší budoucnosti. Změny klimatu a nedostatek zdrojů řešíme ekologickým designem našich produktů, používáním recyklovaného obsahu a recyklací našich podlah, když dosáhnou konce své životnosti.

Nezávadné materiály

Výběr materiálů je pro nás důležitý. To je důvod, proč náš výběr materiálů kontrolují odborníci třetích stran a my se vždy snažíme vybírat takové materiály, které jsou tím nejlepším pro vás i pro životní prostředí.

Zdraví a pohodlí

Váš domov je zdravější - vaše zdraví je pro nás prioritou. Proto navrhujeme podlahy, které přispívají k lepší kvalitě ovzduší ve vašem domě, udržují nízkou hladinu hluku a je radost po nich chodit.